8-timmars kriget

Ombord på Odyssey igen, resan hit gick bra men med ett par mindre irritations-moment.

Jag hade till min förvåning blivit bokad i Economy extra hela vägen från Ronneby till Houston, vilket i sig var en ganska trevlig överaskning men från Ronneby till Stockholm finns ingen Economy extra och över atlanten så fungerade inte min tv-skärm och inte heller läslampan, så där satt jag i 8 timmar och tittade på myrornas krig.

Från Chicago till Houston så var det väl lite samma sak som från Ronneby till Stockholm.

Väl framme så träffade jag på dom andra besättningsmedlemmarna och vi gick och käkade och drack ett par pilsner, en ganska normal men trevlig ankomst till hotellet.

Jag gick och la mig ganska tidigt och det var jag glad för kl 02.30 när brandlarmet började tjuta. Jag slet på mig ett par jeans och en hood och tog mig ut till receptionen som tro det eller ej var obemannad, jag och ett helt gäng upprörda hotellgäster stod där och väntade i säkert en halv-timme innan någon från hotellet kom och berättade att det var ett falsklarm och att vi kunde gå tillbaka till våra rum.

Tyvärr visste dom tydligen inte hur man fick av larmet för det fortsatte larma till strax innan 04.00 och därefter kom och gick det fram till jag skulle upp vid 06.30.

Helikopterfärden gick som planerat och nu börjar jag komma in i den normala lunken här ombord så nu får jag sluta skriva både för att det inte finns något intressant att berätta och för att jag nu ska upp och käka frukost.

tot ziens


One Response to “8-timmars kriget”

 • Kjell Says:

  Hej Magnus!
  Det händer alltid mycket när du åker.
  Jätterkul att läsa dina reflektioner.
  Midsommarfirandet är nu slut, Anders och Lena har varit här ute hela helgen. Det var nästan som förr i tiden, vi hade precis fått ut all mat då himlen öppnade sig, så in med allt igen och sitta inne med sillen.
  Ha det bra så hörs vi.

  Pappa

Leave a Reply