Häslofascism ombord på Ocean Odyssey

En till två gånger per pass här ombord så håller våran medic små utbildningar i allt från smittsamma sjukdommar till vikten av att hålla vikten.

Så idag stod där en lapp uppsatt om hälsoutbildning med titeln Walk of life och jag trodde i min enfald att jag skulle behöva genomlida en halvtimmes föreläsning om att det är nyttigt att röra på sig, men icke!

Det visade sig att trots att alla här ombord är myndiga (även med amerikanska mått mätt) så kan vi tydligen inte själva bestämma om hur, när eller om vi vill motionera utan nu ska vi alla gå omkring med en pedometer på oss hela dagarna och sedan raportera in hur många steg vi har gått.

Frågan jag ställer mig är om Western Geco verkligen är så intresserade av att vi blir hälsosamma eller om det bara är en ursäkt för att se om vi arbetar för lönen ;)

Jag anser att man som arbetsgivare på sådana här arbetsplatser har rätt att ställa vissa krav på hälsa och vikt hos sina anställda eftersom det handlar om säkerhet men ställ då dom kraven, så kan var man ansvara för att han uppfyller dom.

Det var allt för denna gången.

makikita mo mamaya


4 Responses to “Häslofascism ombord på Ocean Odyssey”

Leave a Reply