Ännu en lugn morgon i fotbollens tecken

Western Geco är företaget som chartrar Ocean Odyssey av Remøy och dom tycker att vi lämnar ifrån oss alldeles för mycket sludge (spill-olja,fett och länsvatten) för leverans till land, dom har därför beslutat att vi ska börja bränna sludge i incineratorn.

Detta har vi också gjort med blandat resultat och eftersom det mest är vatten vi producerar måste vi stöd-elda med diesel och det kostar som bekant pengar. Nu är det ju inte jag som betalar detta kalas men det känns ändå inte helt rätt att elda upp 450 liter diesel för att bli av med 200 liter sludge.

Jag gick med mina bekymmer till min Chief som dom flesta av er känner till och undrade om man kanske inte kunde försöka sig på att optimera förbränningen genom att ställa upp lufttrycket på den insprutade sludgen och därigenom förbättra atomiseringen/spridningen, men där fick jag ett blankt nej. Man ska inte röra saker som fungerar heter det ju, men i det här fallet tyckte jag inte att det fungerade så speciellt bra så jag bestämde mig för att experimentera lite ändå.

Resultatet blev att vi brände upp en tank med 500 liter sludge på 9 timmar jämfört med 300liter på 16 timmar och att vi bara förbrukade ca 40 liter diesel istället.

Chiefen vet fortfarande inte om att jag har gjort några justeringar utan tror helt enkelt att incineratorn plötsligt blev effektivare av sig själv och så får det förbli.

Western Geco sparar in ca 400 dollar per dag och jag en massa onödigt arbete :)

Så i natt/morse har jag haft det lugnt och skönt utan att behöva springa och kolla till incineratorn stup i kvarten och dessutom är det ju lördag vilket betyder fotboll, vilket i sin tur betyder Chief-fritt fram till lunch.


3 Responses to “Ännu en lugn morgon i fotbollens tecken”

 • Björn Says:

  Hallå där,
  jag skrev i min avlämning att man kunde justera på trycket från tank iaf trodde ju att han själv klurade ut resten. Vi justerade efter behov när man såg blandningen i ”sludgetanken” =)

 • admin Says:

  Ja, man skulle ju kunna tro det, men inte Tor inte =)
  Eran PC hade för övrigt lämnat över till våran att vi inte skulle behöva lämna sludge mer eftersom vi kunde bränna 1m3/dygn. Problemet med det är väl att vi bara producerar 6-7m3 sludge per månad och att resten bara är vatten. Vet inte hur ni presenterade det för honom men ska vi göra vattenånga så blir det ju både dyrare och kräver mer arbete än att lämna ifrån oss det.

  Hoppas att du kom hem i tid och att du hade en bra skidsemester.

 • Björn Says:

  Hmm, inte sagt nåt till PC angående att inte lämna sludge. Det som kom fram var att vi kunde bränna knappt 1 m3/dygn.
  Men får hoppas det blir bättre med vattnet när den nya länsvattenseppen kommer på varvet!

  Jodå, kom hem som jag skulle med flyget så körde ikapp resten av familjen så vi övernattade i Säffle på lördagen och sen kom fram till sälen på söndagen. Haft en kanonvecka och lill-killen på 3 år stod och hoppade på sina små skidor ”en gång till pappa, en gång till, in i liften nu pappa” – härligt för en skidgalen pappa att höra :)

Leave a Reply