Apr 20 2012

Häslofascism ombord på Ocean Odyssey

En till två gånger per pass här ombord så håller våran medic små utbildningar i allt från smittsamma sjukdommar till vikten av att hålla vikten.

Så idag stod där en lapp uppsatt om hälsoutbildning med titeln Walk of life och jag trodde i min enfald att jag skulle behöva genomlida en halvtimmes föreläsning om att det är nyttigt att röra på sig, men icke!

Det visade sig att trots att alla här ombord är myndiga (även med amerikanska mått mätt) så kan vi tydligen inte själva bestämma om hur, när eller om vi vill motionera utan nu ska vi alla gå omkring med en pedometer på oss hela dagarna och sedan raportera in hur många steg vi har gått.

Frågan jag ställer mig är om Western Geco verkligen är så intresserade av att vi blir hälsosamma eller om det bara är en ursäkt för att se om vi arbetar för lönen ;)

Jag anser att man som arbetsgivare på sådana här arbetsplatser har rätt att ställa vissa krav på hälsa och vikt hos sina anställda eftersom det handlar om säkerhet men ställ då dom kraven, så kan var man ansvara för att han uppfyller dom.

Det var allt för denna gången.

makikita mo mamaya


Apr 16 2012

Nytt köksbord?

Vi har nu klarat av det första våffelmötet ombord, utan ett fungerande våffeljärn fick det bli pankakor istället :)

För er som inte vet så har vi i besättningen varje söndag ett möte på bryggan där vi äter våfflor och går igenom aktuella frågor, ett lite anorlunda sätt att försöka skapa en gemenskap antar jag. I vilket fall som helst så är det ett bra sätt att hålla reda på tiden, nu har vi haft ett våffelmöte alltså är det bara fyra möten kvar innan avmönstring.

På mötet igår fick vi reda på att jag och 2:e maskinisten ska få varsin laptop i våra hytter, det var efterlängtat.

Förra veckan hittade jag dessutom det här i en artikel:

och eftersom vi är på jakt efter ett köksbord så såg jag det som ett tecken ;)

Har inte hittat något pris på det men mistänker att det är oförskämt dyrt och dessutom är det ju lite opraktiskt med glasbord.

Men en riktigt cool design i alla fall.

Auf Wiedersehen


Apr 14 2012

Home sweet second home!?

Jepp, så var man tillbaka ombord igen utan några större missöden under transporten över den stora pölen som skiljer U.S.A från den civiliserade världen.

Inget direkt nytt här ombord: fint väder, dålig mat, bra arbetskamrater, dåliga arbetskamrater, en del nya ansikten och alldeles för lite sömn.

Förhoppningsvis så rullar allt på som det ska till den 12:e då vi troligtvis ska in på varv i Texas City. Det har ju varit snack om varvsuppehåll nästan sedan jag började här för lite över ett år sedan så vi får helt enkelt vänta och se om det blir något den här gången.

Fick lite klagomål när jag var hemma om att jag inte hade uppdaterat så ofta sist jag var ombord så det får jag väl försöka göra något åt.

Fair Winds!