Mar 7 2012

Snart hemma igen, kanske

Det har inte blivit speciellt många uppdateringar det här passet, jag har helt enkelt inte haft någon lust och dessutom har jag inte haft något speciellt att skriva om.

Nu är det i alla fall snart dags att åka hemåt och som vanligt är det något som strular.

Vi har bytt resebolag och det har ju gått så där kan man säga,  först fick jag ett förslag om att resa via London och skulle då ha strax under en timme på mig att ta mig från utrikes till inrikes och genom säkerhetskontrollen när jag väl kom till Arlanda, ingen omöjlighet om flyget är i tid men det där med att hålla tidtabellen är ju knappast British Airways starka sida.

Jag bad snällt om att få flyga via Frankfurt istället eftersom jag då skulle landa 12.40 på Arlanda och det då inte skulle bli några problem att hinna med 15.10-flyget till Ronneby, detta var ca 2 veckor sedan.

Idag fick jag min biljett och dom hade mycket riktigt bokat in mig via Frankfurt och med 15.10 flyget till Ronneby, smidigt tänkte jag och gick in på viewtrip.com för att skriva ut mina resedokument. Där står det dock att jag är inbokad på 18.05-flyget till Ronneby, konstigt tänkte jag och bestämde mig för att kolla upp bokningen på sas.se för dom måste ju ha koll på vilket flyg jag är inbokad på.

När jag efter mycket strul lyckas få upp sidan för att söka på min bokning så meddelas jag att någon passagerare med det bokningsnumret eller namnet inte finns i deras listor.

Så nu vet jag varken vilken tid jag kommer hem eller om jag kommer hem och detta ca 1 1/2 dygn innan jag ska mönstra av. Allt för att någon ekonom på något kontor i något land har bestämt att det nog blir billigare om dom byter resebolag.

Jag kan dessutom tillägga att mina resor brukar ligga på ca 6000 NOK (ca 7000 SEK) och denna resan som kanske inte ens existerar har dom betalt 1100£ (nästan 12000 SEK) för.

Gnäll, gnäll, gnäll…känner att jag jagar upp mig själv när jag sitter här och skriver. Det kunde ju faktiskt varit värre, 2:e styrman här ombord får ingen avlösning så han har det ju garanterat värre.

Förhoppningsvis så blir detta det sista inlägget det här passet.

”Må fridens liljor kanta eder väg, må era kameler aldrig sakna vatten, må er avkomma bli talrik som öknens sand.”