Jul 4 2012

Sverige attackerar Vitryssland

Här är ett roligt exempel på hur man i dagens informationssamhälle lätt får ut ett budskap i media och hur man väcker en debatt om  ganska sval fråga. Efter att ha tittat på bilderna kan man ganska enkelt konstatera att ingen av dom är tagna ”in action” förutom kanske bilden på flygplansvingen , så jag betvivlar att några teddybörnar någonsin släptes över Minsk. Det spelar dock inte så stor roll i det här fallet eftersom en debatt redan har väckts och det var ju målet med kampanjen skulle jag kunna tänka mig.

Swedes launch teddy bear assault on Belarus – The Local.

Svensk reklambyrå attackerar vitryssland - Prylfeber

Målet är att människor i det här landet skrattar åt diktatorn – Aftonbladet

kuona baadaye


Feb 8 2012

Ständigt på väg?

Jag har nu lagt ut ett schema på när jag jobbar och när jag är hemma, ni hittar det under Kalender om ni är intresserade.

När jag satt här och uppdaterade min kalender så kom jag fram till att jag spenderar nästan en månads tid varje år på att sitta i flygplanstolar, stolar i vänthallar och sängar på hotell. 672 timmar per år spenderar jag på att åka fram och tillbaka till jobbet, slår man sedan ut det på antal resor jag gör så har jag ett pendlingsavstånd på 61 timmar och 6 minuter enkel väg.

Jämför man sedan med en stockholmare som sitter i bilkö 2-3 timmar per dag så känns livet genast lite lättare eftersom det med lite slarvig huvudräkning borde ge en årlig pendlingstid på ca 520-750 timmar.

Det jag ville komma till är i alla fall att vi människor lägger ner väldigt stor del av våra jordeliga liv på att vara på väg någonstans.


Jan 2 2012

Kinas nya supertåg gör 500 km/h | Feber / Pryl

I Kina går tågen i 500 km/h och i Sverige blir SJ förvånade varje gång det snöar eller blåser lite. Om SJ införskaffade ett par sådana här så hade det kanske inte gjort så mycket med ett par driftstopp per sträcka eftersom man hade kommit fram relativt snabbt ändå.

Kinas nya supertåg gör 500 km/h | Feber / Pryl.


Dec 25 2011

Stockholm-New Orleans t/r 11 500:- ett kap?

Jag tyckte att det var lite i saftigaste laget när jag beställde flygbiljetten till Emma. Inte så mycket för att det var en dyr biljett men mer för att vi faktiskt bara ska vara där i en vecka.

Idag läste jag dock att Barack Obamas flygning till Hawaii t/r  kostar skattebetalande amerikanare 25 miljoner kronor, men då ska han å andra sidan vara där i 17 dagar och får dessutom ta med sig sina bilar och en helikopter.

Ja tror att det blir billigare för vår del att hyra bil på plats, och helikoptertur  i New Orleans får jag ju varje gång jag mönstrar av.

Inte direkt en fyndresa, presidenten | Nyheter | Aftonbladet.