Apr 14 2012

Home sweet second home!?

Jepp, så var man tillbaka ombord igen utan några större missöden under transporten över den stora pölen som skiljer U.S.A från den civiliserade världen.

Inget direkt nytt här ombord: fint väder, dålig mat, bra arbetskamrater, dåliga arbetskamrater, en del nya ansikten och alldeles för lite sömn.

Förhoppningsvis så rullar allt på som det ska till den 12:e då vi troligtvis ska in på varv i Texas City. Det har ju varit snack om varvsuppehåll nästan sedan jag började här för lite över ett år sedan så vi får helt enkelt vänta och se om det blir något den här gången.

Fick lite klagomål när jag var hemma om att jag inte hade uppdaterat så ofta sist jag var ombord så det får jag väl försöka göra något åt.

Fair Winds!


Mar 7 2012

Snart hemma igen, kanske

Det har inte blivit speciellt många uppdateringar det här passet, jag har helt enkelt inte haft någon lust och dessutom har jag inte haft något speciellt att skriva om.

Nu är det i alla fall snart dags att åka hemåt och som vanligt är det något som strular.

Vi har bytt resebolag och det har ju gått så där kan man säga,  först fick jag ett förslag om att resa via London och skulle då ha strax under en timme på mig att ta mig från utrikes till inrikes och genom säkerhetskontrollen när jag väl kom till Arlanda, ingen omöjlighet om flyget är i tid men det där med att hålla tidtabellen är ju knappast British Airways starka sida.

Jag bad snällt om att få flyga via Frankfurt istället eftersom jag då skulle landa 12.40 på Arlanda och det då inte skulle bli några problem att hinna med 15.10-flyget till Ronneby, detta var ca 2 veckor sedan.

Idag fick jag min biljett och dom hade mycket riktigt bokat in mig via Frankfurt och med 15.10 flyget till Ronneby, smidigt tänkte jag och gick in på viewtrip.com för att skriva ut mina resedokument. Där står det dock att jag är inbokad på 18.05-flyget till Ronneby, konstigt tänkte jag och bestämde mig för att kolla upp bokningen på sas.se för dom måste ju ha koll på vilket flyg jag är inbokad på.

När jag efter mycket strul lyckas få upp sidan för att söka på min bokning så meddelas jag att någon passagerare med det bokningsnumret eller namnet inte finns i deras listor.

Så nu vet jag varken vilken tid jag kommer hem eller om jag kommer hem och detta ca 1 1/2 dygn innan jag ska mönstra av. Allt för att någon ekonom på något kontor i något land har bestämt att det nog blir billigare om dom byter resebolag.

Jag kan dessutom tillägga att mina resor brukar ligga på ca 6000 NOK (ca 7000 SEK) och denna resan som kanske inte ens existerar har dom betalt 1100£ (nästan 12000 SEK) för.

Gnäll, gnäll, gnäll…känner att jag jagar upp mig själv när jag sitter här och skriver. Det kunde ju faktiskt varit värre, 2:e styrman här ombord får ingen avlösning så han har det ju garanterat värre.

Förhoppningsvis så blir detta det sista inlägget det här passet.

”Må fridens liljor kanta eder väg, må era kameler aldrig sakna vatten, må er avkomma bli talrik som öknens sand.”


Feb 4 2012

Semester, rue Bourbon och tillbaka i verkligheten.

Så var man tillbaka i verkligheten igen efter en helt fantastisk ledighet i New Orleans, Memphis, Chicago och Nättraby.

Jag blev mött på flygplatsen av en rödhårig donna som enligt min avlösare Jens ”hoppade upp och ner på stället när helikoptern landade” :)

Vi spenderade 6 dagar i New Orleans med en massa god cajun-mat och många kalla öl  (även en hel del bloody mary för min del), under vår vistelse lyckades vi hinna med ett besök på plantagen, en kort visit hos aligatorerna i träsken, åka cykeltaxi, kolla in husen i Garden District och sist men inte minst bli av med min plånbok.

Efter dessa strapatser tog vi tåget till Memphis för att hälsa på Elvis, Tor och Marilyn. Det blev en ganska lång dag på Graceland och ändå hann vi inte med allt. Dagen avslutades på ett blues-hak innan tåget gick vidare till Chicago.

Väl ombord på tåget upptäckte vi att vi inte hade några biljetter, och även om vi fanns registrerade i deras datorer så skulle vi bli tvungna att lösa nya biljetter :( men som tur för oss så tyckte konduktörerna synd om oss och lät saken bero.

I Chicago åkte vi en guidad tur  med buss, gick och shoppade lite och käkade på Weber Restaurant.

Flygning till Ronneby med 8 timmars väntan på Arlanda sen hem till huset.

Hemma flöt allt på som vanligt bara lite mer stressat (mycket saker och många personer att hinna med på kort tid).

Påmönstring planerad som vanligt: flyg till stockholm – 4 timmars sömn på hotell – flyg till Frankfurt – fastna i säkerhetskontroll – springa till gaten – 10 timmars flygning till Houston – fastna i säkerhetskontroll – springa till gaten – 2 ,5 timmars flygning till New Orleans – buss till hotellet – äta, handla och sova i 4 timmar – helikopter ut till båten – gå på första vakten.

Men inte den här gången, fram till frankfurt flöt allt på som vanligt men där hör och häpna så kom jag igenom säkerhetskontrollen på mindre än fem minuter. Helt plötsligt hade jag nästan två timmar att slå ihjäl på flygplatsen. Likadant i Houston, säkerhetskontroll/immigration var färdigt på under en timme.

När jag väl kommer till hotellet får jag reda på att jag ska ut med andra helikoptern vilket ger mig ca 4 timmar extra sömn, underbart!

Utvilad stiger jag upp kl 07.00 går en runda i området och käkar lite frukost, kommer tillbaka till hotellet och får reda på att flygningen är inställd pga dimma.

Jag, André, Helge och Patit och Neal tar oss ner till centrum för att inmundiga en lätt måltid i form av musslor, alligator och räkor, till detta en hel del vin och öl.

Efter en lång dag och en kort natt stiger jag upp kl 04.45 med skallebank och Sahara i munnen, flyger ut till båten och går på passets första vakt.

Tillbaka i verkligheten.