Feb 4 2012

Semester, rue Bourbon och tillbaka i verkligheten.

Så var man tillbaka i verkligheten igen efter en helt fantastisk ledighet i New Orleans, Memphis, Chicago och Nättraby.

Jag blev mött på flygplatsen av en rödhårig donna som enligt min avlösare Jens ”hoppade upp och ner på stället när helikoptern landade” :)

Vi spenderade 6 dagar i New Orleans med en massa god cajun-mat och många kalla öl  (även en hel del bloody mary för min del), under vår vistelse lyckades vi hinna med ett besök på plantagen, en kort visit hos aligatorerna i träsken, åka cykeltaxi, kolla in husen i Garden District och sist men inte minst bli av med min plånbok.

Efter dessa strapatser tog vi tåget till Memphis för att hälsa på Elvis, Tor och Marilyn. Det blev en ganska lång dag på Graceland och ändå hann vi inte med allt. Dagen avslutades på ett blues-hak innan tåget gick vidare till Chicago.

Väl ombord på tåget upptäckte vi att vi inte hade några biljetter, och även om vi fanns registrerade i deras datorer så skulle vi bli tvungna att lösa nya biljetter :( men som tur för oss så tyckte konduktörerna synd om oss och lät saken bero.

I Chicago åkte vi en guidad tur  med buss, gick och shoppade lite och käkade på Weber Restaurant.

Flygning till Ronneby med 8 timmars väntan på Arlanda sen hem till huset.

Hemma flöt allt på som vanligt bara lite mer stressat (mycket saker och många personer att hinna med på kort tid).

Påmönstring planerad som vanligt: flyg till stockholm – 4 timmars sömn på hotell – flyg till Frankfurt – fastna i säkerhetskontroll – springa till gaten – 10 timmars flygning till Houston – fastna i säkerhetskontroll – springa till gaten – 2 ,5 timmars flygning till New Orleans – buss till hotellet – äta, handla och sova i 4 timmar – helikopter ut till båten – gå på första vakten.

Men inte den här gången, fram till frankfurt flöt allt på som vanligt men där hör och häpna så kom jag igenom säkerhetskontrollen på mindre än fem minuter. Helt plötsligt hade jag nästan två timmar att slå ihjäl på flygplatsen. Likadant i Houston, säkerhetskontroll/immigration var färdigt på under en timme.

När jag väl kommer till hotellet får jag reda på att jag ska ut med andra helikoptern vilket ger mig ca 4 timmar extra sömn, underbart!

Utvilad stiger jag upp kl 07.00 går en runda i området och käkar lite frukost, kommer tillbaka till hotellet och får reda på att flygningen är inställd pga dimma.

Jag, André, Helge och Patit och Neal tar oss ner till centrum för att inmundiga en lätt måltid i form av musslor, alligator och räkor, till detta en hel del vin och öl.

Efter en lång dag och en kort natt stiger jag upp kl 04.45 med skallebank och Sahara i munnen, flyger ut till båten och går på passets första vakt.

Tillbaka i verkligheten.