Apr 20 2012

Häslofascism ombord på Ocean Odyssey

En till två gånger per pass här ombord så håller våran medic små utbildningar i allt från smittsamma sjukdommar till vikten av att hålla vikten.

Så idag stod där en lapp uppsatt om hälsoutbildning med titeln Walk of life och jag trodde i min enfald att jag skulle behöva genomlida en halvtimmes föreläsning om att det är nyttigt att röra på sig, men icke!

Det visade sig att trots att alla här ombord är myndiga (även med amerikanska mått mätt) så kan vi tydligen inte själva bestämma om hur, när eller om vi vill motionera utan nu ska vi alla gå omkring med en pedometer på oss hela dagarna och sedan raportera in hur många steg vi har gått.

Frågan jag ställer mig är om Western Geco verkligen är så intresserade av att vi blir hälsosamma eller om det bara är en ursäkt för att se om vi arbetar för lönen ;)

Jag anser att man som arbetsgivare på sådana här arbetsplatser har rätt att ställa vissa krav på hälsa och vikt hos sina anställda eftersom det handlar om säkerhet men ställ då dom kraven, så kan var man ansvara för att han uppfyller dom.

Det var allt för denna gången.

makikita mo mamaya


Mar 7 2012

Snart hemma igen, kanske

Det har inte blivit speciellt många uppdateringar det här passet, jag har helt enkelt inte haft någon lust och dessutom har jag inte haft något speciellt att skriva om.

Nu är det i alla fall snart dags att åka hemåt och som vanligt är det något som strular.

Vi har bytt resebolag och det har ju gått så där kan man säga,  först fick jag ett förslag om att resa via London och skulle då ha strax under en timme på mig att ta mig från utrikes till inrikes och genom säkerhetskontrollen när jag väl kom till Arlanda, ingen omöjlighet om flyget är i tid men det där med att hålla tidtabellen är ju knappast British Airways starka sida.

Jag bad snällt om att få flyga via Frankfurt istället eftersom jag då skulle landa 12.40 på Arlanda och det då inte skulle bli några problem att hinna med 15.10-flyget till Ronneby, detta var ca 2 veckor sedan.

Idag fick jag min biljett och dom hade mycket riktigt bokat in mig via Frankfurt och med 15.10 flyget till Ronneby, smidigt tänkte jag och gick in på viewtrip.com för att skriva ut mina resedokument. Där står det dock att jag är inbokad på 18.05-flyget till Ronneby, konstigt tänkte jag och bestämde mig för att kolla upp bokningen på sas.se för dom måste ju ha koll på vilket flyg jag är inbokad på.

När jag efter mycket strul lyckas få upp sidan för att söka på min bokning så meddelas jag att någon passagerare med det bokningsnumret eller namnet inte finns i deras listor.

Så nu vet jag varken vilken tid jag kommer hem eller om jag kommer hem och detta ca 1 1/2 dygn innan jag ska mönstra av. Allt för att någon ekonom på något kontor i något land har bestämt att det nog blir billigare om dom byter resebolag.

Jag kan dessutom tillägga att mina resor brukar ligga på ca 6000 NOK (ca 7000 SEK) och denna resan som kanske inte ens existerar har dom betalt 1100£ (nästan 12000 SEK) för.

Gnäll, gnäll, gnäll…känner att jag jagar upp mig själv när jag sitter här och skriver. Det kunde ju faktiskt varit värre, 2:e styrman här ombord får ingen avlösning så han har det ju garanterat värre.

Förhoppningsvis så blir detta det sista inlägget det här passet.

”Må fridens liljor kanta eder väg, må era kameler aldrig sakna vatten, må er avkomma bli talrik som öknens sand.”


Jan 6 2012

Helikoptern försenad

Som vanligt när jag ska mönstra av så strular något, den här gången har helikoptern blivit försenad pga dimma.

Det blir väl bara att ta sig ner till gruvan igen och lösa lite soduko :)

En helvetes tur att jag inte förbeställde taxi till hotellet i alla fall.


Jan 2 2012

Norsk smörkris – Dagens I-landsproblem?

Smörkrisen i norge måste vara 2011 års största skämt.

Av allt som händer runt om i världen just nu med den arabiska våren, Kim Jong Ils död och mycket annat så har lite fått så mycket uppmärksamhet som att dom nordiska Shejkerna inte får tag på smör att ha på brödet.

Var ligger nyhetsvärdet i att affärer i landet där för lite sen världens största massmord (utfört av en enskild person) ägde rum inte har tillräckligt med animaliskt fett i lagerhyllorna.

Att kalla detta för en kris dessutom när fettman i Skandinavien de facto klassas som en folksjukdom.

Vi kanske skulle behöva en smörkris i Sverige också.